mandag 9. november 2009

Fantastisk helg i Birmingham! -Heia Aston Villa

I går kom vi hjem fra Birmingham, etter å ha vært der siden torsdag kveld. Hvis noen skulle lure på hvorfor vi valgte akkurat Birmingham, så var det slett ingen tilfeldighet. Min mann er stor fan av fotballklubben Aston Villa (som er fra nettopp Birmingham) og han har i mange år hatt et ønske om å reise dit å oppleve fotballkamp. Og endelig skjedde det, og heldigvis ble dette kjæreste-tur slik at jeg fikk vært med.

Jeg er glad i idrett jeg og følger med, men skal vel innrømme at når det er Villa-kamp på TV, da ender jeg som regel opp med å gjøre alt annet enn å følge med på kampen. Men etter denne turen er jeg slett ikke fremmed for å ikle meg Villa-trøye før TV-kamp og heie laget frem til seier foran TV'n....

Vi hadde mellomlanding i Frankfurt på tur til England, men bedre reise bortover skal man lete lenger etter. Omtrent ikke noe ventetid, alt gikk på skinner og ekstra gøy var det at vi fikk kofferten vår som nr 3 i Birmingham, og dermed rakk toget med hårfin margin. Dette gjorde at vi 45-60 minutter etter flyet hadde landet befant oss på hotellrommet. Nå skal det sies (selvskryt) at en del av æren skal jeg ha også. Når vi kom ut av jernbanestasjonen på New Street i Birmingham, gløttet vi oss rundt, 0ppdaget kinoen (som jeg hadde sett på kartet før vi ankom) og vi satset på å gå motsatt vei. 5 minutter nedi gata gikk vi rett på hotellet. Ikke dårlig det, når ingen av oss hadde vært der før....

Fredagen var vi på guidet tur på stadion, det var en spesiell opplevelse for oss begge to (spesielt for min mann selvsagt). Det å komme å se stadioen bak "kulissene" var utrolig spennende. Ekstra stas var det jo at ting var klappet og klart før kampen dagen etter, slik at alle bord var dekket og pyntet slik de skal være på kampdagen. Etter å først ha fått kaffe i players lounge, var vi på 2 timer tur rundt hele stadioen. Et bilderush fra det følger, med noen forklaringer....The Holte End-inngangenav stadioen, dette er den siden hardcore supporterene befinner seg.

Inne på stadioen, "utsikt" fra de bedrifts-kjøpte plassene. (de hadde selvsagt ekstra polstrede seter også).

Utsikt mot The Holte End-siden.


Her er intervju-området, hvor alle intervjuene etter kampen foregår.


Setene er selvsagt i Villas blåfarge.
Spillerbenkene nede på stadioen.
Stadioen sett fra bakkenivå.
Rett utenfor garderobene, nede ser man utgangen til banen.

Samme gang som over.
Spillertunellen utenifra.

Dusjen for Villas spillere.

Teppet i garderoben er selvsagt i ekstra Villa-farger.

Draktene i garderoben.

Og Carews drakt måtte selvsagt med på bildet...


Disse stenene er kjøpt av supportere som kunne få sin egen tekst på dem. Lå massevis av dem utenfor inngangen.
Er man Villa-supporter hører det selvsagt med til turen, at det skal handles supportereffekter. Og for en diger butikk det var rett ved stadion. Fy søren, der var det enormt med varer. Vi plukket med oss en god del ting og tang denne fredagen, men det ble selvsagt handlet noe mer litt senere allikevel...

Det ble totalt 2 hjemmedrakter, 2 treningstrøyer, 3 t-skjorter, skjerf, kalender, diverse småstæsj, ølglass, krus osv...

Til og med julepapir med logo og bånd med logo på hadde de, det måtte vi selvsagt ha. I tillegg handlet vi juletrekuler formet som en drakt med logoen på. Vi får det fineste juletreet i år!

Så var det kampdagen da. Kampen var mot Bolton og startet kl 15.00 lokal tid. Vi var på plass tidlig vi, det er jo verdt å få med seg alt som skjer rundt også. Totalt var det 38 000 tilskuere på kampen, og det var kjempegod stemning. Mye bedre enn vi på forhånd hadde trodd, Bolton er jo ikke akkurat et lag som trekker ekstra med tilskuere... Vi hadde fått plass litt til venstre for benken, på rad 4. Det gjorde at vi fikk alt som skjedde på nært hold, det gjorde det hele så mye mer virkelig for oss begge.
Før kampen var det 1 miutts stillhet. Det var en helt spesiell opplevelse. At en stadioen med så mange mennesker kan være så stille, var veldig spesielt. Det kom noen tårer i øyekroken akkurat nå, jeg må innrømme det...
Ellers ble kampen en fantastisk kamp, Villa vant 5-1! De spilte utrolig bra, Carew hadde en fantastisk dag og ble også kårets til banens beste. For oss norske var det ekstra moro. Det var forøvrig flere nordmenn tilstede, bl.a. satt det noen foran oss + at det var en som tok samme fly som oss hjem.
Ett minutts stillhet før kampen.

Felles jubel etter mål nr 5.

Her er situasjonen hvor Carew ble felt og fikk straffe. Carew ligger og kaver inne ved mål. Dette førte til 4-1-scoringen.


Agbonlahor er ikke helt enig med dommeren... Forøvrig fikk dommeren full applaus hver gang han faktisk blåste...

Kampen er ferdig.
Carew ble banens beste. Han er tydeligvis en veldig populær mann, for etter at han scoret 3-1-målet, sang absolutt hele stadioen "hans egen sang". Det var utrolig spesielt, og for et trykk det ble ut av det!
Ja, det var Birmingham-tur det. Jeg kunne skrevet masse mer selvsagt, det har vært en enormt stor opplevelse. Jeg føler meg plutselig som en Villa-supporter jeg også...nå har jeg jo trøye og en del annet utstyr selv også... Og jeg håper inderlig at det ikke blir så lenge til neste gang vi drar!

4 kommentarer:

Lula sa...

Jeg må komme meg på en slik tur, det høres ut som knall!!!

Monica sa...

Høres ut som om dere har hatt en utrolig fin tur. Og jeg må innrømme at utfra måten du beskriver turen på så ja...jeg ville tippet du også var AV-supporter, hehe.

Grethebella sa...

Spørs om ikke du er en ihugga AV supporter som mannen din.
Etter å ha lest dette og hvilke bilder og hva du opplevde FØR kampen så må du ha hatt det i blodet..hehe.
Høres ut som en flott tur hvor du har samlet mange gode minner.

Marianne sa...

Høres virkelig ut som en flott tur!
og for noen flotte actionbilder du har tatt under kampen!!

Ha en flott dag :)

Marianne

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin