mandag 19. juli 2010

Alkoholblekk steg for steg

Denne artikkelen er skrevet for "de kreative" på scrapping.no.

Alkoholblekk er et spennende produkt det er lett å falle for. Alkoholblekk finnes i mange ulike farger, det er vannfast og har mange bruksområder. I denne artikkelen får du tips om 4 ulike bruksområder, alt på et og samme kort.

Av materialer til dette prosjektet har jeg brukt; kartong, pynteark, clear-ark, alkoholblekk i fargene Copper, Wild Plum, Latte og Espresso, Blending solution, applikator m/filt, samt diverse pynt. Husk at alkoholblekk er vannfast, slik at du har et underlag det ikke er krise om blir farget. Du kan også bruke en teflonmatte slik som jeg har brukt.


Legg en filtbit på applikatoren, og drypp noen dråper alkoholblekk på den. Legg fargene ved siden av hverandre, og pass på å ikke press for mye på flasken så du får for mye blekk. Hvis de legges oppå hverandre vil fargene blande seg for mye og resultatet vil gi en mindre variert farge. Dersom du velger en av metallic-fargene i alkoholblekk (jeg valgte Copper), vil resultatet gi litt shimmer.


Du skal først farge clear-arket. Dersom arket har mønster, legg arket med mønstersiden ned. Dytt applikatoren (med filten på) ned på clear-arket. Dytt den ned med små bevegelsen slik at du dekker hele arket med farge. Ikke dra den sidelengs, da mister du effekten slik som på mitt clear-ark.

Slik er arket ferdig farget.


For å få ennå mer effekt på det, bruker jeg Blending Solution for å skape noen områder uten noe særlig farge.Drypp noen dråper Blending Solution rundt på arket. Pass på å ikke press for mye på flasken, da får du for mye væske og clear-arket blir vått og klinete.


La clear-arket tørke. Du kan bruke varmepistol veldig forsikt på arket dersom du vil ha det hurtigere tørket. Snu så arket og du vil se at mønsteret i arket er synlig.

For å skape en mer røff effekt på arket har jeg brent det rundt kanten. Bruk en lighter eller lignende,
hold flammen inntil kanten på clear-arket og la det smelte litt. Pass på så det ikke tar fyr og brenner for mye. Ta små områder av gangen, så du har kontroll på smeltingen. På mitt clear-ark lagde jeg også et hull med flammen i det ene hjørnet.

Arket er nå klar til å monteres sammen med kartongen og mønsterarket. Clear-arket kan limes på med flytende lim, pass på å legg limet på de stedene det treffer papiret. Clear-arket blir nemlig litt bulkete etter
brenningen rundt kantene. Som du ser vil mønsterarket vises delvis gjennom clear-arket.

For å skape litt mer effekt av blonden jeg skal pynte med, har jeg dryppet noen dråper med alkoholblekk i fargen Latte på den. Dråpene er dryppet rett fra flasken. Du kan naturligvis kombinere flere farger også.


Chipboard er ypperlig å farge med alkoholblekk. Det tørker på et blunk og chipboarden får et matt og elegant utseende. Vær obs på at chipboard fort trekker til seg blekket. Sørg for å ikke ha på for mye blekk på et sted. Men skulle du være uheldig å få mye blekk på et sted, så jevner fargen seg fint ut.


På denne chipboarden har jeg farget fuglen med Espresso og vingen med Wild Plum.

Metallpynt er også ypperlig å farge med alkoholblekk. Fargen er ikke dekkende på denne typen materiale, men det gir en flott fargenyanse og effekt. Bildet viser nøkkelen før og etter farging. For å farge nøkkelen har jeg brukt fargen Espresso. Drypp noen dråper oppå nøkkelen, la det ligge litt eller varm det med varmepistol. Tørk etterpå av overflødig farge med en svamp eller tørkepapir.


Ferdig montert blir kortet slik som dette.

Her er den fargede nøkkelen plassert under en blomst.

Her vises den fargede blonden og chipboard-fuglen.

Og slik ser clear-bakgrunnen ut.

Jeg håper du har blitt inspirert til å teste ut alkoholblekk. Det er mange bruksområder og kan gi mange
lekre fargekombinasjoner, det er bare å prøve seg frem med sammensetninger, duse til fargene med blending solution og eventuelt farge mer etterpå dersom man vil ha mer farge. Lykke til med testingen, du vil garantert oppdage alkoholblekkets fordeler du også!

6 kommentarer:

mo9ca sa...

Kjempefint kort - og kjempeflott forklaring på alkoholblekkets mange bruksområder.
Ha en kjempeflott dag videre!

*klem*

Kristine sa...

Så utrolig stilig :)
Jeg er sikkelig fan av deg :) og har vært følger av siden din leeenge :)
Blir like glad hver gang jeg ser at du har lagt ut noe nytt i bloggen din :)

Hilsen Kristine
www.scrappguide.blogspot.com
www.kristine89.blogspot.com

Marianne sa...

1000 tak for forklaringen - måske man skulle prøve?? Super smukt kort :o)

Anonym sa...

Super forklaring dette Kristin, og kortet ble virkelig lekkert! :)

Anne sa...

Kjempebra artikkel, og knallflott kort! :)
Tror jeg må teste ut dette ja, stilig å kunne gi ny farge til f.eks charms.

Anonym sa...

Takk for at du deler! Og sååå lekkert som kortet ble! ☺

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin