tirsdag 7. september 2010

Hambly-album

Når Hambly overlays var den store nyheten på markedet, var det et produkt alle måtte ha og alle måtte ha mye av det. Men etterhvert som tiden har gått har Hambly kanskje gått litt i glemmeboken. Jeg tok derfor frem igjen mine lekre Hambly overlays og lagde denne gangen et minialbum ut av dem.

Overlaysene er helt perfekt til dette formålet fordi de er lette å klippe i, de er holdbare selvom man blar mye i albumet og det gir en utrolig tøff effekt med albumsider som er delvis gjennomsiktige.

I denne artikkelen presenterer jeg mitt Hambly-album. På alle bildene av sidene har jeg lagt et hvitt ark bak for å få bedre bilder av selve siden. Dette er kun for presentasjonen sin skyld, for noe av poenget med dette albumet er jo at det skal være gjennomsiktig og vise litt av sidene bak.

Dette er forsiden av albumet. Sommerfuglen er klippet ut fra Hambly Wings Yellow overlay. Bokstavene jeg har brukt er fra Prima og American Crafts. Selve albumet er hullet og festet sammen med binding rings. I ringene har jeg knytt fast ulike typer bond og blonder.


Denne siden er laget med Hambly Overlay Houndstooth Teal Blue. Den er klippet litt taggete på siden for å gi litt annen form enn firkantet side.

Denne siden er laget av Hambly Overlay Hanging Heliconias Metallic Gold. Pilene er farget med Promarker i fargen Lipstick Red.

På denne siden har jeg brukt Hambly Overlay ATC Patchwork i fargen Lime Green. Ved den runde sirkelen, har jeg limt bildet bak overlayen for å få med effekten av sirkelen.

Jeg valgte å ha et vanlig bilde midt i albumet. Bildet er i seg selv veldig dekorativt, så jeg har ikke pyntet dette noe. Bokstavene jeg har brukt er Tiny Alphas fra Making Memories.

På denne siden har jeg brukt restene av Hambly Wings Yellow Overlay som jeg brukte på forsiden. Siden er klippet etter figurene på siden, slik at den ikke skulle være firkantet. Jeg har også klippet t noen sommerfugler, brettet dem litt midt på og limt oppå overlayen for å få litt mer 3D-effekt.

På denne siden har jeg brukt Hambly Vintage Circle Wallpaper i fargen oransje. Bildet er klippet ut i en sirkel og limt under arket. Oppå arket jeg klippet ut en sirkel i samme fasong og limt den fast med glue dots for å få mer effekt.

Jeg synes Hambly Heliconas Hanging Green var ypperlig til dette bildet. Som pynt har jeg her brukt pompom-bånd, samt utklipte skyer fra et mønsterark.

Jeg har på denne siden brukt samme ark som på siden over, men denne gangen i rosa. Hambly Hanging Heliconas Pink gav en fin kontrast til bildene mine. Bokstavene og tallet er fra Thickers fra American Crafts.

Jeg valgte å lage denne siden veldig enkel, da jeg synes bilde burde komme til sin rett. Bakgrunnen er Hambly Houndstooth Black og bokstavene er Thickers fra American Crafts.

Den aller siste lille siden, er igjen en sommerfugl fra arket jeg brukte som forside, Hambly Wings Yellow. På denne lille siden har jeg signert, slik at sommerfuglen er en liten "laget av"-tag.

Dette var altså mitt lille Hambly-album. Fordelen med disse albumene er at du kan lage dem i den fasongen du selv vil, så mange sider du ønsker og pynte dem mye eller lite alt ettersom hvor mye du vil at overlayen skal synes. Og det beste av alt: Papir i Hjertet har tilbud på alle Hambly overlays i sin nettbutikk.

9 kommentarer:

HEIMLAGA sa...

For ei nydelig bok Kristin ♥ Artig å se hvordan du bor, og artig idé å scappe en bok i dette temaet :O) Overlayer har jeg aldri prøvd, men du inspirerte meg til å prøve. God uke og stor klem til deg og de to små lodne :O) ^..^

Monica sa...

Kjempeflott og for en kul idè. Veldig kreativt bruk av Hambly syns jeg. Kanskje jeg må gå hjem og finne frem de jeg har ;) Takk for at du deler snuppa! Klem

siw Hansen sa...

du er jo bare så rå flink:)Den ene kreative loen etter den andre:)

Marit sa...

For ei flott bok. Artig å samle bilder slik. Kanskje du må til med ei vinter-bok også.

Mona sa...

Knallstilig bruk av Hambly! Jeg ble inspirert av dere på Hjertelaget, og har faktisk laget et bidrag til konkurransen :)

Miann sa...

Hei! jeg synnes at du lager så mye forseggjorte ting :)
Kreativ og inspirerende er du!:)

Gitte sa...

Så utrolig flott album du har laget! Skikkelig artig :)

Ina Emilie sa...

For et helrig album. Kjempegod ide å lage noe sånt :)

Bætti sa...

takk for kjekk inspirasjon.. dette var virkelig en kul ide.. flott bruk av overlay

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin