tirsdag 11. oktober 2011

Staffeli, spenne og ring

Denne artikkelen er skrevet for "De kreative" på scrapping.no, den kan også leses her.

Snapcrafty har søte og praktiske småting som både egner seg som pynt på scrappesider eller kort, og som man kan lage helt andre ting av. Jeg var heldig å fikk teste ut noen av sakene med et kit.

Aller først lagde jeg et enkelt staffelikort. Utslått er kortet i størrelse 6*3. Her vises kortet oppslått.

Her er kortet sammenbrettet og liggende flatt.

Denne utrolig kule pebblesen er halvveis selvlaget. Den runde gjennomsiktige kulen er et forstørrelsesglass som forstørrer motivet under kraflig. Motivet er stanset ut av etmønsterark, limt på en liten metallsirkel og deretter er glass-kulen limt oppå der igjen. Den lille ovale pynten ved siden av er svertet med en Copic-tusj i fargen Slate for å gi den litt mer sjattering. Under pynten har jeg limt deler av en heklet duk.

Fuglen var opprinnelig lys gul. Jeg har farget den med lys rosa Copic-tusj for å få den til å passe mer i fargene.

Blomsten er sammensatt av flere mindre blomster. Den lille metallblomsten i midten er fra Snapcrafty. Jeg har festet alt sammen med en perlebrad. Metallblomsten har i utgangspunktet kun et bittelite hull. For å gjøre hullet større har jeg brukt Crop-a-dile-tangen for å stanse det i en større størrelse slik at perlebraden kunne gå gjennom. De små blå bladene er fra Snapcrafty. Jeg har limt dem fast under blomsten.

Jeg falt pladask for disse søte blomstene som ikke er flate. Jeg festet dem sammen med en ståltråd, og tredd små brune perler mellom dem. Etterpå har jeg festet blomsten i de små ringene som fulgte med kitet og deretter festet dette i kanten på kortet.

For å få kortet til å stå oppreist har jeg festet en liten papirbit med tekst med 3d-limputer. Teksten er et stempel fra Heartfelt Design.

Jeg fikk i tillegg noen kjempesøte småting jeg kunne lage andre saker av. Her har jeg laget en enkel hårspenne.

Motivet er stanset ut med en sirkelpunch og deretter limt på den lille metallsirkelen som fulgte med kitet. Oppå der igjen har jeg limt på en epoxy-sticker.

Spennen har en forholdsvis stor sirkel i enden, slik at man lett kan lime fast den pynten man vil.

I tillegg har jeg laget en søt liten ring som blir en fin julegave til vår niese. På denne har jeg stanset ut både motiv og rosa sirkel med sirkelpuncher i ulik størrelse. Jeg har limt dem sammen og deretter limt dem oppå en metallsirkel. På toppen har jeg limt fast en glasskule som fulgte med kitet. Kulen fungerer som et forstørrelsesglass. Men obs obs…ikke gjør den samme tabben som meg… Jeg hadde på litt for mye lim og motivet ble dermed litt gjennomsiktig.

Ringen kan justeres bak slik at den passer til både små og store fingre.

2 kommentarer:

Elisabeth Helland sa...

stiiilig!
og du, har igjen brukt pebbles fra deg :o)

Beatemor sa...

Nydelig kort! Og digger den charmsen du har hengt i siden på kortet!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin