onsdag 4. juli 2012

Tepose-kort

Denne tutorialen er laget for "De kreative" på scrapping.no, den kan også sees her.

Jeg ble så inspirert av Wenche sitt teposekort at jeg hadde lyst til å lage min egen variant av kort med te. Jeg har laget en detaljert steg for steg-forklaring på kortet også, sånn at man lett skal kunne følge oppskriften for å lage sin egen versjon. På kortet har jeg brukt lekre blomster fra I am roses som pynt på forsiden. I am roses har massevis av lekre blomster i alle mulige varianter.

Her er det ferdig resultatet, både forsiden og kortet inni. Selve tutorialen finner du under bildene.
For å lage dette kortet trenger du:
-Papirpose
-Lim
-Kartong
-Papir
-Pynt/dekor/stæsj
-Teposer
-Skalpell/Saks
-Liten skjærematte eller annet fast underlag

Kortet er laget meg utgangspunkt i en papirpose. Papirposen har en bred bunn, noe som gjør kortet mer solid i den siden jeg festet teposene. Jeg har brukt en hvit papirpose denne gangen.

Jeg bretter papirposen på midten slik at papirposen danner grunnlaget for kortet.


Jeg la bretten med bunnen være på innsiden av kortet. Jeg vil feste teposene på venstre del av kortet, og lar derfor denne delen av posen være til venstre.

Før jeg gjør noe mer, skjærer jeg til matter av papir som jeg vil pynte kortet med. På innsiden av kortet har jeg valgt enkle matter av mønsterark. Jeg har svertet dem langs kantene med stempelpute og deretter limt dem fast til papirposen.


Jeg hadde en liten skjærematte liggende som går akkurat inni posen. Jeg la denne inni posen før jeg begynte å måle til plass til teposene. Dersom du ikke har en slik skjærematte, kan du bruke annet hardt underlag som f.eks deler av en bok, akrylkloss eller liknende. Det viktigste er at du har noe å beskytte baksiden av kortet med.


Jeg la deretter teposene oppå siden og satte små streker på hver ytterkant av posene.


Jeg tegnet deretter en strek mellom de to ytterkantene for å markede bredden på teposene og hvordan jeg hadde tenkt til å skjære ut lomme til dem.


Jeg brukte deretter skalpellen og skar ut en åpning slik at jeg kunne putte teposene oppi. Det er når man bruker skalpellen til å skjære ut, at det er viktig å ha et fast underlag slik at man ikke ødelegger baksiden av papirposen. Åpningene jeg skar ut, er i underkant av en halv cm bred slik at det er nok plass til å få teposen nedi.


Slik ble resultatet når jeg puttet teposene oppi åpningene.


Jeg limte deretter fast en lik matte på motsatt side inne i kortet. Jeg tok så frem en spellbinderdie og lot skjærematten ligge inne i kortet fortsatt. På denne delen av kortet skal det være plass til en tekstmatte inne i kortet.


Jeg la diesen på plass og tegnet av mønstret.

Jeg skar deretter ut omrisset med en skalpell. Her kan man også klippe ut med saks dersom man heller vil det. Jeg svertet deretter kantene. Et annet lite tips før man jobbet videre med kortet, er å lime bittelitt inni papirposen akkurat der hvor bretten på midten er. På denne måten sørger man for at tekstmatten man skal putte inn på høyre side av kortet, stopper på midten og ikke forsvinner inn i kortet.


Før jeg dekorerte utsiden av kortet, limte jeg fast en bit med bånd på utsiden. Båndet limes fast og de løse endene henger ved åpningen av kortet. Båndet skal brukes til å knyte kortet sammen etter at det er ferdig.


Jeg dekorerte deretter forsiden. Jeg har ikke laget dette som en del av tutorialen, da dekoreringen avhenger av smak og stil. Her kan man gjøre det så enkelt eller så avansert man vil. Jeg har lagt en liten matte med kartong under mønsterpapiret. Jeg har deretter pyntet med et digitalt bilde, en tag og blomster fra I am roses.


Slik ble kortet inni. Teposene ligger løse inne i åpningene som ble skjært ut, men de ligger stabilt og godt. På andre siden har jeg pyntet med et digitalt bilde, og en tekst stemplet med et stempel fra Kreativ Hobby.

På siden av kortet ligger tekstmatten. Matten er svertet langs kantene og stemplet ed et grunge-stempel fra Kreativ Hobby for å gi kantene litt effekt.


På baksiden har jeg brukt samme type kartong og mønsterark, og kun festet på en utstanset die cut med ”laget av”-informasjon.


Blomstene på forsiden er hovedsaklig fra en blomsterranke fra I am roses. Jeg har klippet opp ranken og brukt blomstene hver for seg. De små rose blomstene, er fra en annen type blomster.


Jeg har limt tre ulike sommerfugler oppå hverandre, for å gi det hele mer effekt.Sommerfuglen i midten er fra I am roses. Jeg har sprayet den med rosa Dylusions-spray.


Bak motivet har jeg limt fast en tynn matte med kartong. Bak bildet har jeg limt fast en tag jeg har svertet langs kantene.


På siden av kortet har jeg altså knytt sammen kortet med båndet. Når jeg limte fast båndet før jeg limte fast papiret på forsiden, vil ikke hele båndet synes.


Jeg håper denne tutorialen var nyttig og at den gir inspirasjon til å prøve seg på et liknende kort. Det var utrolig morsomt å lage, og er en flott liten vertinnegave.

3 kommentarer:

Solrun sa...

Nydelig!
Og tusen takk for flott Tutorial! Ble skikkelig inspirert til å lage et selv :)

Karina Bunkenborg sa...

Vildt flot! Tak for ideen!

ionabunny sa...

Lovely card and fab tutorial. Must give this a try. Thanks for sharing. Hugz

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin