fredag 31. mai 2013

Lyslykt

Denne lyslykten er laget for De kreative på scrapping.no, den kan også sees her.


Jeg elsker lyslykter og ikke minst er det gøy å kunne lage dem selv. Denne gangen har jeg laget en lykt av et tomt glass med sursild og en kjempelekker vifte-die fra Marianne Design. Viften har nr LR0264.

Slik så lykten ut når den var ferdig. Litt lenger ned i denne artikkelen får du mer beskrivelse av hvordan jeg har laget den, samt bilde av hvordan den ser ut en mørk kveld med levende lys i.


Her er die-settet jeg har brukt.

Jeg startet med å stanse ut 16 stk die cuts fra viften. Jeg har kun brukt øverste del av viften på glasset. Jeg målte derfor opp hvor mye av viften jeg ville ha med på glasset og klippet av nedre del. Jeg hadde deretter et tynt lag med Multi-Medium på glasset, la vifte-delene på og la et tynt lag med Multi-Medium oppå der igjen. Jeg tok en og en side av glasset av gangen. Slik så glasset ut etter at alle deler var limt på.

Jeg la deretter på et tynt, tynt lag med Gesso. Jeg påførte Gessoen med en svamp. Det er viktig å kun få et tynt lag, slik at lyset vil skinne igjennom. Ha på så lite som mulig til å begynne med og legg heller på mer maling ved behov.

Enkelte steder på glasset hadde jeg på litt hvit Crackle Paint. Dette gir en ekstra fin effekt.

Jeg knyttet deretter på et sløfebånd på midten av glasset. Jeg pyntet i tillegg med en charm.

Slik ser lykten ut en mørk kveld når det er lys i den. Lyset skinner veldig flott gjennom de pålimte die cutsene, samtidig som Gessoen er med på å dempe fargen.

2 kommentarer:

Wenche sa...

denne er så FIN. Fikk veldig lyst til å prøve sev.

Elisabeth Helland sa...

den var virkelig nyyyyyydelig!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin