onsdag 20. november 2013

Lyslykt - med tutorial

Denne lykten er laget for Team Scrapping på scrapping.no, den kan også sees her.

B Line Designs har massevis av ulike stempler. Stemplene er gummistempler montert på ez, og de er utrolig gode å stemple med. Jeg har brukt et landskapsstempel til å lage en dekorativ lystlykt. Du vil i denne artikkelen også få en beskrivelse av hvordan jeg har laget den.

Slik ble lykten når den var ferdig.


For å lage denne lykten trenger du:
-et tomt glass (jeg har brukt sylteagurk-glass)
-Gesso
-Multi Medium
-Crackle Paint (hvit og blank)
-Svamp
-Pensel
-Motiv (jeg bruke stempel og embosset)
-Pynt/bånd

Jeg grunnet først glasset med et tynt lag med Gesso. Jeg påfører dette med en liten svamp, siden man da får spredt fargen tynt på og slipper penselstreker på underlaget.

Her er stemplet jeg brukte. Jeg valgte å embosse motivet med sort embossing-pulver.

Jeg stemplet motivet på en serviett med vannmerke-stempelpute. Jeg hadde så på embossing-pulver og embosset dette.  Jeg stemplet stemplet flere ganger etterhverandre, for å få motivet til å gå rundt hele lykten.

Her er et mer detaljert bilde av motivet.

Jeg bruker Multi-Medium for å påføre motivet til glasset. Det andre på bildet bruker jeg etterpå for å gi det hele ekstra effekter.


Jeg klippet ut motivet og passet på å kun få med serviettlaget som hadde motivet stemplet på seg. Det er viktig å kun få med dette laget, ellers blir motivet fort klumpete når det festes på, og effekten blir ikke den samme til slutt. Jeg målte så hvor langt motivet måtte være for å nå rundt lykten og klippet til lengden som passet.

Jeg hadde på et tynt lag med Multi Medium, og la motivet oppå. Jeg smørte på et tynt lag med Multi Medium oppå motivet. Her brukte jeg en myn pensel.

Resultatet ble slik.

Etter dette hadde tørket brukt jeg en svamp og hadde bittelitt Gesso oppå motivet. Dette gjorde jeg for at det sorte motivet ikke skulle bli så fremtredende. Etterpå hadde jeg en hinne med gjennomsiktig Crackle Paint over hele glasset. I tillegg hadde jeg litt hvit Crackle Paint her og der. Til slutt farget jeg et Hug Snug-bånd og festet dette rundt toppen.

Lykten ble slik til slutt.

Båndet er rett og slett surret noen runden før jeg knøyt en sløyfe.

Slik ser lykten ut med lys i.


1 kommentar:

Tove sa...

Åh så dekorativt det ble. Så flink du er:)
Ha en kjempeflott uke. Klem:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin