lørdag 14. mai 2011

Tagbok til konfirmant

Jeg fikk for noen uker siden bestilling på en tagbok til en konfirmant. Det er alltid ekstra stas å kunne lage ting på bestilling, samtidig som det alltid er spennende om bestilleren og mottakeren blir fornøyd. Og i dette tilfellet ble de heldigvis det. Jeg fikk mye skryt av tagboken når jeg lagde den på Hønetreffet også, det var veldig hyggelig.

Tagboken er ca 15 cm høy. Siden den var til en gutt, valgte jeg å lage den i litt røffe blåfarger. Ofte synes jeg en del blåfarger kan bli for babyaktige, og spesielt når det skal være til en konfirmant. For å holde hele tagboken sammen, har jeg festet et sort sheer-bånd og knytt det fast med en sløyfe.

Når sløyfen ikke er knytt, ser forsiden slik ut. På forsiden har jeg limt fast et barnebilde av konfirmanten. Det er stanset ut med en oval Spellbinder-die. Det samme er mattene under bildet. Har i tillegg pyntet med sølvfargede metallblader fra Panduro, diverse blå blomster og en navnlapp jeg har printet ut. Kantene på forsiden er svertet med stempelpute.

Når tagboken er åpen, ser den slik ut. Tagboken er brettet med trekspillbretting. Alle kanter inni er også svertet med stempelpute. Har kledt sidene inni med ark i samme blåtoner som forsiden har. Jeg har valgt en veldig enkel pynt inni boken. Både fordi at det til gutter ikke bør overpyntes så mye og fordi tagboken fort kan bli klumpete med en del pynt. Skråkantene på hver ytterkant, er stanset ut med en Martha Stewart-punch.

Slik ser tagboken ut når tagsene inni loppene er tatt ut. På toppen av tagene har jeg stiftet fast et sort sheer-bånd av samme type som jeg hadde rundt tagboken. Alle tagsene er avrundet i kantene, slik at de ikke så lett blir ødelagt og brettet i kanten.

Her er nærbilde av to av tagene. På første tag har jeg limt fast bilde av konfirmanten. På den andre tagen har jeg limt fast ord og definisjon på konfirmasjon. Teksten er festet fast med små binders fra Tim Holtz. Bakgrunnen på tekst-tagen har fått noen splætter med Glimmer Mist. Nederst har jeg litm fast deler av en gammel bokside.

På de to siste tagene har jeg også pyntet enkelt. Den ene tagen inneholder informasjon og bilde av kirken hvor konfirmasjonen ble holdt. Den siste tagen inneholder konfirmasjons-hilsnen.

Tagboken er ganske tykk, og her sees den fra siden når den er bundet sammen med sløyfen.

Og her er baksiden av tagboken. Har limt fast to stjerner oppå der jeg har festet båndet. I tillegg limte jeg på en "laget av" lapp helt nederst på boken før jeg leverte den fra meg.

7 kommentarer:

Anne sa...

Åhhh for noen herlige farger du har brukt! Herlig tagkort;)

Takk for at du deltar hos oss papirdokker

Smil fra Anne:)

Kari sa...

stilig tagbok Kristin, denne kommer til å få mange kommentarer i konfirmasjonen!

Ha en flott 17. mai!
Kari

Diddij sa...

Så morsomt å se noe annerledes :)
Liker fargene kjempe godt :)
Takk for at du deltar hos oss papirdokker :)
Ha en fin helg :)
***Linn

Synnøve sa...

Åh, guri malla, denne var suuuperlekker!!!
Fikk lyst å springe inn på scrapperommet og prøve meg på en slik.
Nydelig Kristin!
Takk for inspirasjonen.
Klem

Marit sa...

Så gøy å se den helt ferdig kristin. Den ble supernydelig. Jeg skulle gjerne sett den med fingrene en gang til og skjønner godt at mottager ble fornøyd:)

Merethe sa...

Så lekker Kristin. Flotte farger og ja helt herlig.

Klem fra Merethe

Agneta Lundbäck Sjölin sa...

jättefin liten bok...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin