mandag 26. september 2011

Stempelscrap 2011

Denne artikkelen er skrevet for "De kreative" på scrapping.no, den kan også leses her.

Helga 25. og 26.september var det igjen duket for Stempelscrapmesse i Skedsmohallen. Messa har vært arrangert i flere år på rad og er et eldorado for alle oss papir-, stempel- og stæsjgale.

Jeg tok turen til messa lørdag 25.september, med utgangspunkt at jeg ikke skulle handle noe særlig og bare benytte anledningen til å kikke, skravle og bli inspirert (akkurat samme utgangspunkt som jeg hadde i fjor). Messa åpnet 11.00 og jeg var på plass var 11.30. Jeg ble møtt med en lang kø av utålmodige damer som ventet på å betale inngangsbilletten og komme seg inn i ”det aller helligste”. For det er nettopp flest damer på disse messene. De eneste mennene som er å se, er de som motvillig ble med sin kjære for å være snill, og raskt finner seg plass i kafeteriaen eller i kiosken. Mange i køen fikk tiden til å gå med å spekulere i mulige tilbud fra butikken og prate om alle forum-damer de gledet seg til å hilse på.

Messa bestod at store og små butikker samlet, noen med haugevis av varer og noen med litt mindre utvalg. Felles for alle er den enorme gleden av å være på messe, dele kreative ideer og snakke med andre likesinnede. Mange butikker hadde også spennende restekasser med nedsatte varer og andre gode tilbud. Og selv oss som ikke skal handle noe særlig, kan vel la være å benytte seg av tilbud…det er jo nesten for dumt å la være.

Ved mange av butikkene ble nye varer og produkter demonstrert, til alle besøkendes (min inkludert) store fristelser. Noe av det skikkelig spennende med disse messene er også det å oppdage nye produkter og oppdage nye ting man ikke ante man trengte. Og slike produkter er alltid morsomme å handle, selv om man egentlig ikke skal ha noe på messa…

Noen av butikkene hadde også workshops eller make’n take med jevne mellomrom.

Noen butikker er alltid ekstra populære, og køen til kassen holder seg jevnt lang. North Star Stamps, som også arrangerer messen, var kjempepopulær og var hele dagen full av ivrige damer.

Det er utrolig morsomt å se hvor variert utvalgt butikkene på messa har, og det er mange fristelser her og der. Noen har med ekstra mye stempler, andre har ekstra mye ark, mens noen har ekstra mye blomster. Utvalget er stort og det finnes noe for enhver smak…og det finnes faktisk mange produkter å handle for oss som egentlig ikke skal ha noe også…

Mange butikker hadde med seg massevis av produkter fra Tim Holtz.

Den nye pynten fra Prima og pynten fra Melissa Frances var også populær.

Flere butikker hadde gode tilbud på Promarkers.

Fristende Zing-embossing i utrolig lekre farger.

Mange av butikkene hadde også godt utvalgt av verktøy og annet basisutstyr.

Ark i lange baner… Det var dessuten masse tilbud på både ark og kartong!

Hos Scrappemagasinet hadde man muligheten til å snurre lykkehjulet.

Mange av butikkene hadde med seg flotte kreativiterer som viste frem hvordan deres produkter blir ferdig dekorert. Utrolig fristende og inspirerende med slike flotte saker!

Hvem blir vel ikke inspirert av slike fantastiske kunstverk?

Å få noen ord med Kari som er selve arrangøren av messen viste seg vanskelig. Køen var lang i kassen og Kari var topp konsentrert med å få summeringene riktig. Jeg fikk dessverre derfor ikke anledning til å høre med henne hvordan selve messen så langt hadde vært.

Jeg tok derfor turen bort til Scrapsmart for å høre hvordan de opplevde messen så langt.

Scrapsmart hadde en flott og oversiktlig stand med gode produkter og ikke minst noen spennende tilbudskasser. Scrapsmart kunne selv fortelle at de så langt var veldig godt fornøyd med salget, og at det enkelte produkter som gikk raskt unna. Scrapsmart synes messene er utrolig hyggelige og at det er en kjempeflott måte for også mindre butikker å kunne vise seg frem.

Jeg tok etterpå turen bortom Papir i Hjertet alltid med seg et stort utvalg av sine produkter, spennende tilbud og fristende nyheter. Papir i Hjer), som har hatt sin faste plass i hallen i flere år på rad. Papir i Hjertet kunne fortelle at de var veldig godt fornøyd med salget og at de synes det var større pågang i år enn i fjor. De håndholdte symaskinene de hadde, ble raskt revet vekk. De solgte også godt med Nellie Snellen sine produkter, som også ble demonstrert på standen deres.

En stor fordel med messa, er også treffet som arrangeres samtidig. Allerede fra formiddagen av var denne delen av hallen full med damer som var godt i gang med å produsere både kort og LOer.

Å være på messe er utrolig koselig og inspirerende. Jeg møtte kjempemange hyggelige forum-damer, både nye og gamle, jeg lot meg inspirere av produkter som ble demonstrert og jeg ble fristet av skikkelige messe-tilbud.

Det er sannsynligvis dumt å reise på en slik messe med ideen om at man bare skal kikke, for jeg kom (som i fjor) hjem med både haugevis av ark, blomster, stempler, stempelputer, verktøy og andre nyttige (og unyttige) saker. Og selv om man handler mer enn man hadde tenkt (det gjør vi nok alle), og selv om noen av de impulsive kjøpene kanskje er bomkjøp, så er disse messene et av årets kreative høydepunkt. Jeg gleder meg allerede til neste messe, og jeg er helt sikker på at jeg neste gang også bare skal ta en tur på messa for å kikke, skravle og bli inspirert…

3 kommentarer:

Marianne/skorpionen sa...

Så gøy å se litt fra messen og en flott artikkel du har laget her. Kjekt å kunne se og "kjenne" på litt av stemningen for oss som ikke var der!

Bibbi sa...

Flott innlegg fra messa! Man føler stemningen gjennom bildene og teksten....

eba sa...

Veldig koselig å lese og se bilder for oss som ikke har hatt mulighet til å dra på messe ennå... Det står høyt på ønskelista, men er jo så langt borte... :/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin