onsdag 21. desember 2011

Titteskap

Jeg har hatt et titteskap fra Tim Holtz liggende hjemme veldig lenge. Jeg har gledet meg til å lage den, men har nesten hatt litt prestasjonsangst for å lage dette og har slitt med å komme i gang. Nå som alle julekort er ferdiglaget ble det litt "tomrom" og jeg følte at jeg gav meg selv et lettere press til å hive meg i gang med denne her.

Titteskapet er laget med gamle ting som har tilhørt familien. Vi har en stor låve hjemme som inneholder mye rart. I låven er det en hel liten kommode full av skomakerutstyr. Jeg er litt usikker på om noen i familien faktisk har vært skomakere, eller om dette er brukt for å reparere sko til eget bruk. Uansett var det masse rester av både det ene og det andre der og disse små skattene følte jeg veldig for å ta vare på!

Her er titteskapet i sin helhet, sett forfra.

På toppen av skapet har jeg limt fast en gammel og godt brukt syl jeg fant i en av skuffene.

Hele boksen er kledt med en gammel avis. Avisen er limt fast med Multi-Medium, og deretter svertet langs kantene med Cats Eye stempelpute i fargen Chestnut Roan. Jeg har også hatt på bittelitt Gesso her og der.

Avisen var fra november 1933 og jeg hadde skikkelig problemer med å klippe i den, men det ble også veldig spesielt å bruke avisen på denne boken. Avisen lå i samme kommode som alt det andre utstyret. Jeg leste også litt i avisen og det var veldig spesielt og rart å lese. Bl.a var det egen artikkel om at 400 000 mindreverdige tyskere skulle tvangssteriliseres. De mindreverdige tyskerene var bl.a (som det stod) idioter, alkoholikere osv. Sterk lesning altså.

Som bein på titteskapet mitt har jeg limt fast små maljer som egentlig er til å feste i skoen for å hekte skolisser inne. Synes det ble litt ekstra tøft med bein som også var fra utstyret jeg fant.

Inni boksen har jeg limt fast diverse småpynt. Trådsnellen fant jeg som dette, jeg har kun festet nålen inni den. I tillegg har jeg pyntet med noen av maljene som jeg også brukte som bein. Veggen bak er kledt med avispapir. Veggene ellers er malt med Gesso.

I den øverste delen har jeg valgt å la det være et større rom. På veggene inn mot boksene har jeg limt fast et oppheng og en nøkkel. Begge deler lå sammen med skomakerutstyret.

I det store rommet har jeg limt fast en stor skofil. Denne antar jeg at har vært brukt til å file såler eller liknende under skoene, for å gi bedre fest på glatt føre.

I bunnen av det store rommet har jeg limt fast små lær-rester og små trefliser. Disse treflisene fant jeg hauger av. Jeg tipper de har vært brukt til å feste et eller annt, kanskje såler eller noe. Det var iallfall massevis av dem, så de må ha vært mye i bruk.

I det øverste lille rommet har jeg limt fast et lite kalosj-bilde jeg fant i avisen. I tillegg har jeg pyntet med en gammel sikkerhetsnål, en gammel lyspære, spikre og noen metallnagler.

Bildet er festet til veggen med Multi-Medium.

Her synes pynten i det lille rommet litt bedre.

I det nederste rommet har jeg malt bunnen med hvit Crackle Paint for å gi det hele litt mer effekt. Har ellers limt fast en godt brukt blyant, noen småsåikre og litt skogarn.

Papirynten på bakveggen fant jeg også sammen med utstyret. Har limt den fast med Multi-medium.

Jeg storkoste meg med å lage denne, selvom jeg brukte utrolig mange timer. Det er mye pirk og veldig mye tid går med til tørking. Men allikevel er det veldig spesielt å kunne ta vare på noe av historien på denne måten!

3 kommentarer:

Anne Bente sa...

Så stilig og så mange lekre detaljer :-)

aase sa...

Dette var bare rett og slett helt fantastisk Kristin. For en fantasi du har, og du og du hvor viktig det er at noen tar tak i disse gamle tingene og gjemmer både de og historien!! Ikke mange hadde funnet på dette altså, du er rå!!!!!!!

Jeg sier tusen takk fra jentene nok en gang!! De ble superglad, og spesiellt også for det lekre kortet de fikk!! " Hun må være verdens snilleste mamma".....

Anonym sa...

Så stilig dette ble og så flott at du tar vare på de gamletingene!!!
Meget kreativt er det også :o)

Klem fra Heidi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin