tirsdag 13. mars 2012

Blekk-splætter

Flere av oss i "De kreative" har skrevet en artikkel om bruk av splætter på papirprosjekter, hele artikkelen kan leses her.

Små splætter med blekk eller maling kan gi en skikkelig tøff effekt og ikke minst blir resultatet unikt hver eneste gang.
Jeg pleier ofte å påføre splættene før jeg limer på pynt og bilder, så slipper jeg at splættene treffer ting de ikke skal treffe. Allikevel er det slik at jeg noen gang får lyst til å splætte litt etter alt er ferdig limt fast. Jeg legger da litt papir eller liknende over de elementene jeg ikke vil ha splætter på, så slipper jeg å få splætter andre steder enn der jeg vil ha det.
Som oftest bruker jeg Glimmer Mist og alkoholblekk når jeg splætter.
En enkel og fin teknikk med Glimmer Misten er å ta av korken på flaska og dusje en spray oppi korken. Dersom det blir veldig mye væske oppi korken, heller jeg ut bittelitt. Deretter snur jeg korken og rister ut innholdet over papiret. På denne måten blir splættene forholdvis små og blir mer kontrollerte.

Jeg har brukt denne teknikken på disse LOene her. På denne øverste har jeg brukt kun en grå farge.


På denne har jeg gjort det samme, men her har jeg brukt 2 ulike farger. Det gir en flott effekt å bruke samme farger som man ellers har på pynten og papiret.

Her er detaljbilde av splættene. Dersom det er mye væske i korken, vil man få noen litt større splætter. Ellers blir de slike små prikker som på bildet her.

Jeg bruker som nevnt også mye alkoholblekk til å lage splætter. En av fordelene med alkoholblekk er at det tørker fort og gir passe store splætter. Jeg bruker rett og slett flasken som den er, men snur den opp ned og rister lett over papiret. Det kommer da ut væske av seg selv og danner disse splættene.

På denne LOen har jeg brukt alkoholblekk i kobber-farge.

På denne Loen har jeg også brukt alkoholblekk i kobber-farge. Her har jeg hatt mer bevegelse på flasken når jeg har ristet det løs, og splættene har dermed blitt mer avlange. Bakgrunnen her har jeg i tillegg kombinert med crackle paint for å gi ennå mer effekt.

Det er morsomt å leke seg med blekk og det er alltid spennende å se hvordan resultatet blir til slutt. Det er bare å finne frem flytende farge og sette i gang med å leke seg!

3 kommentarer:

Linda sa...

Kjempe fint og inspirerende :)

Aquarell sa...

Kjempeflotte LOer! :)

sandi sa...

Love your creations! Just so sweet!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin