onsdag 27. august 2008

Praha er oppskrytt

Jeg kom hjem fra Praha i går, vi hadde vært der 4 dager min mann og mine svigerforeldre. Men jeg klarer ikke å skjønne hvorfor alle skryter sånn av Praha. Hva er det egentlig som er så spesielt og så verdt å se i den byen der? Det er jo en helt vanlig by med en god del flotte og imponerende bygg, og det er jo egentlig det. Vel, jeg skal innrømme at det var kjempegod mat der + at øl til 10 norske kroner pr halvliter jo ikke er å forakte...men hva mer lissom? Jeg sitter med en følelse av at jeg må ha gått glipp av en hel masse der, siden jeg ikke har latt meg imponere. Men etter å ha tråkket på kryss og tverst i 3 hele dager kan det ikke være sååå mange store ting jeg har gått glipp av.

Men en hyggelig tur har det vært, heldigvis. Jeg har også fått shoppet litt (noe som jo hører med på sånne turer spør du meg). Den største katastrofen var vel i det jeg skulle knipse første bilde med kompaktkameraet vårt og oppdaget at batteriet lå igjen hjemme... Heldigvis har min svigerfar akkurat samme kamera som oss, så jeg fikk låne batteriet hans en del og fikk knipset mine "egne" bilder da. (Scrappere tar jo til tider mange rare bilder.)

Jeg er jo glad jeg har fått oppleve Praha, men jeg har ikke noe ønske om å dra tilbake. Da velger jeg heller Tallinn for 5.gang, en by jeg virkelig elsker og aldri blir lei! Da snakker man nemlig særpreg om en by der, og det er skikkelig middelalder-by.

Jeg tok forresten turen innom den gamle jødiske kirkegården i Praha og det var en sterk opplevelse, kanskje høydepunktet for meg. Jeg endte opp der inne alene siden det kun var jeg som hadde lyst til å gå inn der. Jeg hadde med kameraet og fikk tatt en del bilder. Men det gjorde så inntrykk på meg å se alle de gravsteinene på kryss og tvers at jeg følte meg helt uvel og kvalm etterpå. Virkelig en sterk opplevelse.

Karlsbroen var kanskje det mest oppskrytte av alt. Det er jo bare en helt vanlig bro med ekstremt mye folk på... Kunne vi slippe å gå der, så var vi alle egentlig veldig fornøyd...

Men jeg må gi en liten takk til Linn, for godt tips om mat. Vi spiste nemlig på Cowboys og du og du for et kjempehyggelig sted med utrolig god mat! Virkelig et av turens store høydepunkter.

Så det var altså Praha... Om noen kan være så snill og fortelle meg hvorfor byen egentlig er så fin, så sier jeg ja takk til det... Nå skal de 3 (egentlig bare 2 nå) siste feriedagene nytes. I morgen skal jeg få klipt meg litt, og så blir det feiring av min bursdag på ettermiddagen. Forøvrig håper jeg på rolige dager fylt med scrapping og avslapping.
3 kommentarer:

Yasmin sa...

Hei! :D

Jeg vet ikke hva jeg skal si om Praha jeg heller.. var der i sommer.. For oss ble besøket i den kongelige hage kanskje det vi likte best tror jeg.. det var minimalt med folk der også fikk vi sett litt forskjellige dyr også. St.Vitus kirken orket jeg ikke tanken på å gå inn i engang.. det var jo kø rundt hele.. Men nå har ikke jeg prøvd Tallin enda.. så jeg synes Praha var flott jeg.. :)

Anne Kristine sa...

Så flotte bilder du har tatt Kristin.
Så leit at du ble skuffet over byen.
Jeg har vært i Praha og ble helt betatt :o)
Det var som å være flere hundre år bak i tiden å vandre i gatene. Men nå er jeg veldig glad i det gamle og antikke. Så det har nok litt med hvilken interesse man har for historie og gamle bygninger også.
Jeg syntes også det å være i det Jødiske kvarter var spesielt.

klem fra Anne

Linn sa...

Hei Kristin! Det er synd du ikke falt for byen, som kjent vet du jo at jeg elsker den. Kanskje det er fordi jeg var der de første gangene uten de helt store hordene med turister : ) Og det er noe med den øst-europeiske stemningen jeg liker så godt, å sitte på gammel jazzklubb i en kjeller med en Pilsner Urquell - det er eksotisk og veldig avslappende. Men flotte bilder du har tatt, og bra du har hatt en fin tur!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin