lørdag 27. august 2011

Dublin


I løpet av ferien har vi tilbragt noen dager i Dublin. Irland er visst landet med ymse vær, men vi var knallheldige og hadde sol og fint vær alle dagene vi var der. Vel, det regnet faktisk litt en dag, men akkurat da var vi innom på hotellrommet for å sette fra oss handleposer, så det var perfekt timing for oss.

Vi bestilte hotel via hotels.com og vi valgte å koste på oss 5-stjerners hotell. Vi bodde på The Westin Dublin og fy søren for et flott hotel vi valgte oss. Vi betalte rundt 1200 kr natta og det var verdt hver en krone med tanke på selve rommet og ikke minst beliggenheten. Hotellet kan anbefales på det sterkeste, det er verdt de ekstra kronene. Det var forresten dobbeltdør inn til badet, noe som føltes litt ekstra stas og luksus. Hotellet lå rett ved Trinity College, og det var like kort/lang avstand til alle ting som var verdt å se.

Trinity College er forøvrig et veldig flott og spesielt sted. Det var riktignok enormt mye folk der utpå dagen, men på morgenen var det behagelig å tusle rundt der. Inne på området finnes også Book of Kells og ikke minst det fantastiske biblioteket som har samme inngang som Book of Kells. Book of Kells er selvsagt greit å ha sett og spesielt med så gamle bøker, men for min del var biblioteket den store opplevelsen. Desverre var det ikke lov å ta bilder der, så dere får bare tro meg når jeg sier det var spesielt.

Dette bildet viser bygningen man kommer inn gjennom på Trinity College.

Og denne bygningen inne på området falt vi veldig for, den var i skikkelig Harry Potter-stil.

Ellers i Dublin er det kanskje ikke så mange store severdigheter, men det er utrolig mange flotte bygninger å se når man tusler rundt. Bildet under viser General Post Office, hvor man i søylene kan se kulekull fra påskeopprøret i 1916. Kjempeflott bygning!

Vi dumpet tilfeldigvis borti denne bittelille parken som ligger ovenfor Gate Theatre. Parken heter Garden of Remembrance og var et skikkelig vakkert syn. Er man i nærheten, så anbefales det å ta en titt.

Bank of Ireland var et stort og flott bygg. Taxi-sjåføren vår fortalte også at grunnen til at bygningen ikke har vinduer, var at i sin tid når banken overtok den, var det høye avgifter på glassruter. Og ved å kutte ut alt av vinduer sparte de masse penger på akkurat det.

Molly Malone er en kjent skikkelse i Dublin og denne statuen var et populært fotoobjekt.

Vi var innom Dublin Castle også. Det var ikke så mye å se på der, men det var flotte bygninger der og ikke minst en imponerende utstilling av figurer laget av sand.

Guinness Storehouse er det mest populære turistmålet i Dublin. Vi var der ca 30 minutter etter de åpnet og det viste seg å være smart. Når vi 2 timer senere var ferdige der, var det mye mer folk og mer kø for å komme inn. Hele "museet" var kjempeflott laget med mange etasjer med utstilling. Vi ble veldig imponert over det hele.

Rundt i hele museet var det små biter fra den gamle produksjonen, slik som rør, maskiner o.l.

Og sist, men ikke minst, får man en "free pint" i den øverste etasjen, med fantastisk utsikt over hele byen!

Vi ble veldig imponert over de kjempekoselige gatene og alle de fine bygningene rundt i hele byen. Det blir jo mye gåing, men det er verdt det og det er masse flott å se hele tiden.

Og her er den kjente Ha'Penny Brigde som går over Liffey.

Vi tok også en tur innom parken St Stephen's Green som ligger i enden av Grafton Street. Parken imponerte oss stort, og den var vakkt laget med nydelig blomsterprakt og en flott fugledam. Parken er absolutt et sted man bør innom når man er i Dublin.
Og her er Grafton Street i morgentimene. Man kan trygt si at det var mye mer folk der utover dagen. Gata er ei flott handlegate med alle slags butikker. Disney-store var forøvrig en av de mest populære.

Og så måtte vi innom Jameson-destilleriet, som også er et populært turistmål. Vi tok ikke den guidede turen der, men vi fikk handlet litt og slappet av i baren der.

Og min kjære mann tok "Taste Experience" hos Jameson, hvor man fikk smake på 4 ulike typer Whiskey for 17 euro.

Ellers byr jo Dublin på både butikker og puber, så det er muligyeter for de fleste. Av butikker finner man det meste i området rundt Grafton Street og Henry Street. Jeg fikk selv shoppet med en god del klær til en rimelig penge.

Av puber og barer, er The Church det som virkelig er å anbefale. Det er en gammel kirke som er bygget om til bar/spisested. Det var helt utrolig spesielt og flott. Virkelig pub/bar Topp 1 for oss. Ellers var både Porterhouse og The Stags Head to veldig spesielle og flotte steder.

En tur til Dublin er absolutt å anbefale. Menneskene der er utrolig hyggelige og lette å komme i kontakt med. I tillegg er byen akkurat passe stor/liten og det er gangavstand til det meste.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin