torsdag 21. oktober 2010

Reisebrev fra Praha

Det er drøye 2 år siden vi var i Praha sist og det er ingen tvil om at jeg den gang var utrolig skuffet over byen. Vi valgte allikevel å gi det hele en sjanse til, og reise denne gangen i oktober og litt utenom turistsesongen. Nå skal det sies at vi fort oppdaget at det nok er turistsesong i Praha absolutt hele året, men det var uansett mye mindre folk enn det var i august for 2 år siden. Og heldigvis for det, for Praha midt på sommeren er pyton!

Vi valgte et annet hotell denne gangen, Hotel Metamorphis. Hotellet lå 3 minutters gange fra torget i gamlebyen, noe som er helt pefekt beliggenhet. Og hotellet imponerte oss. Det var absolutt ikke noe dyrt hotel, men det var veldig fine og spesielle rom, stille og rolige omgivelser og som nevnt sentralt beliggende. Jeg vil absolutt vurdere å bo der igjen senere, synes det var helt topp. Frokosten var forresten også skikkelig og god.

Vi hadde ingen store planer for turen vår denne gangen, men vi skulle kikke litt rundt og bare slappe av og kose oss. Vi tuslet derfor mye rundt, kikket litt, handlet litt og bare tok livet med ro.

Dette bildet viser utsikten på den øverste delen av Mala Strana-delen av byen. Det er fantastisk utsikt der oppe.

Et av turens høydepunkter sist gang var besøket på Cowboys, og dette ble også et av høydepunktene denne gangen. Det er et helt fantastisk spisested, som virkelig er verdt et besøk. Det har flott beliggenhet med nydelig utsikt over byen og det er kjempeflott å sitte ute der i fint vær.

Dette bildet er tatt fra veien på oversiden av Cowboys, her ser man ned på utedelen av spisestedet.

Dette bildet er tatt fra bordet der vi satt og spiste.

Og ikke minst....her er den beste hamburgeren vi noen gang har smakt. Det var pga av denne vi gikk dit for å spise. Min mann har snakket om denne hamburgeren siden forrige gang vi var der, og den er verdt en tur i seg selv synes vi. Så dette kan virkelig anbefales. Cowboys + hamburger = sant!

Ellers er nok mine beste anbefalinger for byen å bare vandre rundt og kikke litt. Det har blitt flere ordentlige butikker siden sist og det meste er rimelig også. Bl.a har det kommet massevis av butikker i kjeden Manufaktura. De hadde massevis av flotte ting og det har blitt handlet flere julegaver der i år. Tesco-senteret kan også være verdt et besøk. Der har de flere etasjer med klær i alle prisklasser.

Av spisesteder er altså Cowboys min klare anbefaling. Siste kvelden spiste vi å fiskerestaurant også, Rybi Trh. Dette et en skikkelig flott resuarant med kjempegod mat. Restaurant har en formell setting, men den er verdt et besøk selvom det koster litt mer å spise der. Mye mat til å være gormet-mat også.

Inntrykket av Praha har altså endret seg litt, heldigvis. Og jeg ser ikke bort i fra at vi plutselig reiser tilbake ennå en gang...

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin